Over Kim Oostendorp

Over KIM OOSTENDORP

Kim Oostendorp is eigenaar van de Mind Heart Praktijk. Door aandacht te geven aan je brein, hart, lichaam en adem doorbreekt ze psychische klachten en belemmerende patronen zodat je (weer) een gelukkig, gezond en ontspannen leven kunt leiden. Kim verzorgt haar behandelingen vanuit al haar kennis en ervaring (lees hieronder) maar vooral vanuit haar hart!

Kim heeft in Amsterdam gestudeerd; HRM, Pedagogische wetenschappen, bachelor Social Work, Cognitieve Gedragstherapie (RINO opleiding voor GGZ professionals) en Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT voor GGZ professionals). Ze heeft daarna bij Inner-Journey de opleiding Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release & Breathwork (TRB) gevolgd. 

Kim is begonnen als GGZ behandelaar in de kinder-jeugdpsychiatrie (de Bascule/Levvel). Ze heeft acht jaar ervaring met gedragsstoornissen (ODD-CD), ADHD, angst- en dwangproblematiek, eetstoornissen, lichamelijk onverklaarbare klachten en trauma. In 2015 heeft ze haar baan in de specialistische GGZ opgezegd en is ze als zelfstandige therapie gaan verzorgen onder de naam Mindtrainers. Ze heeft daarbij een aantal jaar lang bij bbb psychologie gewerkt, een praktijk met een holistische aanpak. Vanaf 2020 is ze mede-eigenaar van de Food Mind Studio in Amsterdam waar o.a. de Mind Heart Praktijk is gevestigd.

Naast de Mind Heart Praktijk doet Kim ook graag andere werkzaamheden rondom het thema bewustwording. Kim is bedenker van de dierenvriendjes; dit is een mindfulness programma voor basisonderwijs. Als vrijwilliger is ze een jaar lang betrokken geweest bij 365 dagen succesvol. Op de Hogeschool van Amsterdam werkt ze als docent supervisor voor de pedagogiek en onderwijs studenten.

VRAAG OM EEN GRATIS KENNISMAKING

Kim is gespecialiseerd in:

 • Piekeren
 • Overmatige controlebehoefte
 • Afwijzing
 • Negatief zelfbeeld
 • Emotie eten
 • Verslaving
 • Stress
 • Burn-out 
 • Herstel hersenschudding
 • Depressie
 • Angst en paniek
 • Fertiliteitsproblemen
 • Rouw en verlies
 • Fysieke blokkades
 • Trauma

Kim is opgeleid in:  

 • Cognitieve gedragstherapie (RINO opleidingen voor GGZ professionals)
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT, GGZ professionals)
 • Mindfulness en Innerlijk kind werk (Rigpa Amsterdam, Mind with Heart Londen)
 • Trauma Release Breathwork (TRB Inner-Journey)
 • Body Remembers Trauma Therapy (BRTT Inner-Journey)

Linkedin Kim Oostendorp

Kim is geregistreerd bij de wetenschappelijke beroepsvereniging Vereniging Gedrags en Cognitieve Therapie

Supervisie VGCt - vakgerichte begeleiding


Partners van de Mind Heart praktijk

Kim werkt graag samen met andere coaches, therapeuten, psychologen en diëtisten. Zij verzorgen verschillende diensten voor de Mind Heart Praktijk.

Leonie van Alst

Leonie moedigt mensen vanuit liefde aan tot de ontmoeting met zichzelf. Leonie heeft in Nijmegen en in Amsterdam gestudeerd. Zij is gestart met de opleiding Pedagogiek (hbo), gevolgd door de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (hbo - Cum Laude afgerond). Tijdens deze laatste studie heeft zij als Excellence degree en later Honours degree student diverse onderdelen afgerond van de opleidingen Psychologie en Pedagogische wetenschappen (wo). Vervolgens is zij opgeleid als Coach practitioner (post-hbo/wo) aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Als beroepscoach is zij geregistreerd bij de NOBCO. Vanaf januari 2022 zal zij haar kennis verder verbreden middels de opleiding Familieopstellingen aan het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Leonie haar kennis is aangevuld met jarenlange werkervaring binnen het speciaal onderwijs en later in de jeugdbeschermingsketen. Het onderzoeken en analyseren van gezins-, opvoedings- en gezagssituaties is haar vakgebied. Als gediplomeerd jeugdzorgwerker is zij geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Tevens is zij werkzaam binnen de coachpool (Huis van Begeleiding) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Vanaf het moment dat Leonie voor zichzelf de vraag kon beantwoorden: Wie ben ik?, wist zij direct wat haar pad zou zijn: anderen begeleiden op hun levenspad, een weg die altijd weer zal leiden naar jezelf. Dit maakt coachen haar passie en identiteitscoaching haar specialiteit. Vanuit haar missie: het doorbreken van de cirkel van intergenerationele overdracht, is zij in 2020 ‘Coachpraktijk LEO.’ gestart; een praktijk voor Levenscoaching & Ont-wikkeling.
 

Iris Ruff 

Iris haar missie is mensen in contact te laten komen met hun eigen wijsheid. Ze gelooft dat innerlijke vrede en balans leidt tot begrip, compassie en vrede tussen anderen mensen in relaties, werk, samenleving etc. Middels leren van nieuwe (cognitieve) vaardigheden, reflecteren, acceptatie, maar vooral ook door meer in contact te komen met hart en ziel (en zingeving). Sinds Iris haar mind, food, soul en hormonen in balans heeft, is ze een compleet getransformeerd mens! En die ervaringskennis wilt ze overbrengen aan anderen. 

Iris heeft aan Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd. Tijdens deze opleiding raakte zij geïnteresseerd in personal development, meditatie, mindfulness en zingeving. Naast dat het haar zelf zoveel hielp geloofde ze dat dit ook in de hulpverlening veel kon bijdragen aan cliënten hun emotionele en mentale welzijn. Door andere studenten te begeleiden bij het reflecteren op hun levenservaringen heeft Iris ervaring opgedaan om mensen te helpen bij hun herstelproces. Ze heeft gewerkt met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in zowel de psychiatrie als maatschappelijke opvang. Daarnaast is ze verder gaan studeren en heeft de opleidingen Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Acceptance Commitment Therapy (ACT) afgerond. Een paar jaar is ze naar het buitenland gegaan om op een school voor 'peace & conflict resolution' te gaan werken en gaf daar o.a ook mindfulness & yoga trainingen aan studenten. Ze heeft bij bbb health boutique Amsterdam gewerkt als holistic coach (gericht op body, food, mind). Hierna is ze de opleiding hormoonfactor trainer gaan doen om haar kennis over voeding en hormonen te verfijnen. Ze volgt op dit moment aan de Openbare Universiteit de master levenslooppsychologie. Iris heeft tegenwoordig haar eigen praktijk Innerwaze.

Innerwaze.nl

SOPHIE VAN SCHIEVEEN

Sophie gelooft dat je met een gebalanceerde mind veel positiever in het leven staat, weerbaarder en vitaler bent, en meer geluk en ontspanning ervaart. Sophie is opgeleid als psycholoog (MSc.) aan de UvA. De basis van haar carrière legde ze als onderzoeker op het gebied van gezondheid. Vragen stellen, verbanden leggen en adviseren. Ze benaderd de dingen zorgvuldig en met een open blik, en is gemotiveerd om tot de kern te komen. De afgelopen tien jaar heeft Sophie zich verder ontwikkeld op het gebied van mindfulness en bewustwording. Ze werkt met ouders en kinderen aan een goede balans door het bieden van inzicht, groei, en concrete handvatten. Zijn er vragen rondom een scheiding, dan kunnen ouders en kinderen terecht bij haar praktijk Mindful Scheiden. Sophie weet als geen ander welke vragen en uitdagingen hierbij komen kijken. Om overzicht te bieden in de ‘storm’ die een scheiding soms kan zijn, heeft zij recent de Mindmap scheiden ontwikkeld. Deze kaart visualiseert het proces wanneer ouders uit elkaar gaan. Overzicht, een route, en een stip op de horizon.

Mindful-scheiden.nl

Michael Hijlkema

Michael gelooft dat gemoedsrust ons enige doel is in het leven. Jezelf ontspannen voelen en lekker gaan. Op het moment dat we teveel met het ego werken of we vaak onrust voelen zijn we niet met ons ultieme doel bezig. Michael's motto: Neem jezelf niet te serieus, we doen allemaal maar wat. 

Michael Hijlkema is het gezicht achter Hoofdbaas. Hoofdbaas is een offline en online coachpraktijk die aan de hand van verschillende modules mensen helpt. Denk hierbij aan modules zoals: stress, angst en paniekaanvallen, tegenslag, vergeving, eenzaamheid en dankbaarheid  etc. Hij is jaren actief geweest in de sales wereld en hij weet wat het is om 24/7 aan te staan. Het werken met targets en deadlines zorgde ervoor dat hij weinig tijd nam om goed voor zichzelf te zorgen. Hierdoor is hij in 2016 in een burn-out beland. Hij weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe uitzichtloos het leven met een burn-out kan voelen. Omdat mijn therapeuten zelf nooit paniekaanvallen hadden gehad of gedesoriënteerd wakker werden ‘s nachts, voelde ik vaak weinig aansluiting. Dat was zijn drijfveer om na een lang traject zelf een coaching opleiding te volgen en al snel merkte dat hier zijn passie lag. Michael is een ACT-fanaat omdat dit een prachtige manier van trainen en coachen van mensen. Niet het probleem proberen op te lossen, maar juist wat luchtiger naar het probleem leren kijken. Het probleem verzwakken en niet zo serieus nemen. Hierbij speelt pijn en lijden en prachtige rol. Pijn geven we aandacht, maar de lijdensweg die je voor jezelf maakt nemen we niet zo zwaar. 

Hoofdbaas.com

 

Janine Mulder

Janine gelooft in de kracht van adem- en lichaamswerk. Het is haar wens om mensen door middel van de adem in contact te brengen met hun kern. Om zo authentieke keuzes te durven maken vanuit het hart in plaats vanuit de ratio, uit angst of gestuurd door het verleden of de omgeving. Ja durven zeggen tegen het leven vanuit je ware en volwassen zelf, dat is de missie van Janine. 

Janine heeft in Amsterdam gestudeerd en in 2009 haar opleiding Bachelor Social Work afgerond. Ze werkt al ruim 12 jaar met jongvolwassenen die vast (dreigen te) lopen in het onderwijs. In haar functie onderzoekt ze waar de jongeren tegenaanlopen en wat er nodig is om weer verder of in beweging te komen. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de ‘jongeren in kwetsbare posities’ (jongeren van het praktijk en speciaal onderwijs), die tussen wal en schip dreigen te raken. Daarnaast is Janine zich meer op coaching gaan richten. Zo heeft ze de opleiding Transactionele Analyse gevolgd in Amsterdam en in Aken (Duitsland). Daar leerde ze over gedrag, de verschillende rollen die iemand kan aannemen en diverse communicatiestijlen om hierin positieve verandering teweeg te brengen. Wat Janine onder meer intrigeerde in Transactionele Analyse is de manier waarop de ouderlijke programmering bij veel mensen is terug te zien in het volwassen leven. In coaching en het werken met jongeren merkte ze op hoe belangrijk het is om (onverwerkte) emoties, meestal uit de kindertijd, te verwerken. Dit plantte een zaadje om zich juist daar meer in te verdiepen. Zo kwam Janine in aanraking met ademwerk, waar de focus ligt op het doorvoelen van wat er in je leeft met behulp van de adem. In het voorjaar van 2021 heeft zij bij Ademwerk de opleiding tot ademcoach afgerond. 

Janine Mulder.nl 

Coline Schoonbeek

Coline Schoonbeek is diëtist, voedingswetenschapper en leefstijlcoach met meer dan 10 jaar ervaring in haar vakgebied. Zij werkt al jaren samen met de Mind Heart Praktijk omdat in de praktijk is gebleken dat het effect van voedingszorg vele malen effectiever is wanneer dit wordt gecombineerd met de inzet van gedragstherapie.

In 2011 behaalde Coline haar masterdiploma in de gezondheidswetenschappen, nadat zij was afgestudeerd als kwaliteitsgeregistreerd diëtist en leefstijlcoach. Ze startte haar carrière in de voedingsindustrie, maar besloot al snel de switch te maken naar de voedingszorg. Vervolgens heeft ze jarenlang ervaring opgedaan in verschillende diëtistenpraktijken, en ontwikkelde in de loop der tijd een speciale interesse in stressklachten waarbij voeding en leefstijl een rol spelen. Ze gaat holistisch te werk waarbij ze kijkt naar alle aspecten op het gebied van een gezonde leefstijl. Ook heeft zij zich verdiept in ayurvedische voeding en mindfulness en is opgeleid tot yoga docent. 

In 2017 richtte Coline samen met Kim Oostendorp het Food Mind programma op, een combinatie traject van behandelingen bij zowel diëtisten als gedragstherapeuten, gericht op belemmerende eet- en gedragspatronen. Coline is tevens oprichter van Het Yoga Dieet. Ze schreef een boek en geeft consulten geïnspireerd door de ayurvedische gezondheidsleer, de yogafilosofie en mindfulness.

Coline´s missie is om iedereen die hier behoefte aan heeft te bevrijden van ongewenste, destructieve eet- en leefgewoonten. Dit doet ze door met een holistische blik mensen te helpen meer balans in voeding en leefstijl te gaan ervaren met persoonlijke, duurzame adviezen.

Foodminddietist.nl

 • Mind Heart Praktijk

Neem contact op

Wil je direct contact? Dat kan via  Whatsapp of bel naar  0202157705

Of vul onderstaand formulier in: