Onze mindtrainers

Onze Mindtrainers

We leven in een tijd waarin mentale klachten zoals stress, overmatig piekeren, burn-out, onzekerheid, angst, controlebehoefte, emotie-eten en verslaving etc. toeneemt. Herkenbaar? Voel je welkom! We behandelen en doorbreken graag met jou de belemmerende patronen die deze klachten veroorzaken zodat je (weer) een gelukkig en gezond leven kunt leiden.

Mindtrainers is een platform van coaches, therapeuten, psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in:  

 • Cognitieve gedragstherapie (geregistreerd bij Vereniging voor Gedragstherapie- en Cognitieve therapie)
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT, GGZ professionals)
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Schematherapie
 • Meditatie| Mindfulness trainingen (geregistreerd Vereniging Voor Mindfulness)
 • Ademcoaching
 • Familie opstellingen
 • Pedagogiek / opvoedondersteuning en advies
 • Complexe (echt)scheiding, stabilisatie en verbinding
 • Het in kaart brengen en doorbreken van belemmerende patronen (ook binnen het gezin) 
 • Het behandelen van emotionele thema’s zoals frustratie, irritatie, eenzaamheid, leegte, piekergedachten of andere negatieve gevoelens
 • Burn-out en stress
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • Angst en paniek, overmatig controle behoeftig
 • Binge eating / overeten
 • Fertiliteitsproblemen
 • Trauma

Wil je kennismaken met een Mindtrainer?

Gebruik onderstaand contactformulier en wij nemen contact met je op voor een kennismaking.


Mindtrainer KIM OOSTENDORP

Sociaal bewogen, open, creatief, ondernemer, dromenjager, oplossingsgericht, empatisch, fan van mindfulness, emotioneel lichaamswerk en hartcoherentie.

Als Mindtrainer is Kim haar missie mensen de werking van de geest en het hart te laten ervaren om belemmerende patronen die voor psychische klachten zorgen te doorbreken. Bij Mindtrainers verzorgt Kim de MBCT behandeling, het Food Mind programma en mindtrainingen voor organisaties.

Kim heeft in Amsterdam gestudeerd; HRM, Pedagogische wetenschappen, bachelor Social work, cognitief gedragstherapie en Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT voor GGZ professionals). Kim is geregistreerd bij de beroepsvereniging VGCt. Eind 2022 zal ze de opleiding Trauma Release Breathwork (TRB) afronden. Ze heeft ruim acht jaar als behandelaar gewerkt in de kinder-jeugdpsychiatrie (de Bascule/Levvel). Ze heeft ervaring met gedragsstoornissen (ODD-CD), ADHD, angst- en dwangproblematiek, eetstoornissen, lichamelijk onverklaarbare klachten en trauma. Vervolgens is Kim haar dromen achterna gegaan en is ze vanuit haar drie belangrijke kernwaarden gaan ondernemen namelijk: bewust leven, liefde en verbinding. Tot 2016 was ze mede-eigenaar van Mindswitch (mindfulness trainingen). Als vrijwilliger was ze een jaar lang betrokken bij 365 dagen succesvol. In 2020 heeft ze in Amsterdam een praktijk opgezet de Food Mind Studio en daarnaast werkt ze bij bbb psychologie. Kim is de bedenker van de dierenvriendjes methode voor onderwijs, kind en gezin. Ze is sinds 2023 bij de Hogeschool van Amsterdam docent supervisor voor de pedagogiek en onderwijs studenten. 

foodmindstudio.nl
mindtrainersvoorkinderen.nl
Kim Oostendorp

Mindtrainer Leonie 

Nieuwsgierig, integer, compassievol, doelgerichte doorzetter, humor, loyaal, sensitief, positieve mindset, ‘de vinger op de zere plek leggen’, niets menselijks is haar vreemd.  
 
Als Mindtrainer moedigt Leonie mensen vanuit liefde aan tot de ontmoeting met zichzelf. Bij Mindtrainers verzorgt Leonie de MBCT behandeling en het Food Mind programma.
 
Leonie heeft in Nijmegen en in Amsterdam gestudeerd. Zij is gestart met de opleiding Pedagogiek (hbo), gevolgd door de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (hbo - Cum Laude afgerond). Tijdens deze laatste studie heeft zij als Excellence degree en later Honours degree student diverse onderdelen afgerond van de opleidingen Psychologie en Pedagogische wetenschappen (wo). Vervolgens is zij opgeleid als Coach practitioner (post-hbo/wo) aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Als beroepscoach is zij geregistreerd bij de NOBCO.  Vanaf januari 2022 zal zij haar kennis verder verbreden middels de opleiding Familieopstellingen aan het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Leonie haar kennis is aangevuld met jarenlange werkervaring binnen het speciaal onderwijs en later in de jeugdbeschermingsketen. Het onderzoeken en analyseren van gezins-, opvoedings- en gezagssituaties is haar vakgebied. Als gediplomeerd jeugdzorgwerker is zij geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Tevens is zij werkzaam binnen de coachpool (Huis van Begeleiding) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Vanaf het moment dat Leonie voor zichzelf de vraag kon beantwoorden: Wie ben ik?, wist zij direct wat haar pad zou zijn: anderen begeleiden op hun levenspad, een weg die altijd weer zal leiden naar jezelf. Dit maakt coachen haar passie en identiteitscoaching haar specialiteit. Vanuit haar missie: het doorbreken van de cirkel van intergenerationele overdracht, is zij in 2020 ‘Coachpraktijk LEO.’ gestart; een praktijk voor Levenscoaching & Ont-wikkeling.
 
 

Mindtrainer SOPHIE VAN SCHIEVEEN

Open, liefdevol, onderzoekend, verbindend, positief, creatief en avontuurlijk.

Als Mindtrainer gelooft Sophie dat je met een gebalanceerde mind veel positiever in het leven staat, weerbaarder en vitaler bent, en meer geluk en ontspanning ervaart. Bij Mindtrainers verzorgt Sophie de balanscoaching met mindfulness.

Sophie is opgeleid als psycholoog (MSc.) aan de UvA. De basis van haar carrière legde ze als onderzoeker op het gebied van gezondheid. Vragen stellen, verbanden leggen en adviseren. Ze benaderd de dingen zorgvuldig en met een open blik, en is gemotiveerd om tot de kern te komen. De afgelopen tien jaar heeft Sophie zich verder ontwikkeld op het gebied van mindfulness en bewustwording. Als Mindtrainer werkt ze met ouders en kinderen aan een goede balans door het bieden van inzicht, groei, en concrete handvatten. Zijn er vragen rondom een scheiding, dan kunnen ouders en kinderen terecht bij haar praktijk Mindful Scheiden. Sophie weet als geen ander welke vragen en uitdagingen hierbij komen kijken. Om overzicht te bieden in de ‘storm’ die een scheiding soms kan zijn, heeft zij recent de Mindmap scheiden ontwikkeld. Deze kaart visualiseert het proces wanneer ouders uit elkaar gaan. Overzicht, een route, en een stip op de horizon.

mindful-scheiden.nl
Sophie van Schieveen

Mindtrainer Iris Ruff 

Open, liefdevol, betrokken, leergierig, onderzoekend, ondernemend, sociaal, gezellig, yogi, gelooft in de kracht van kwetsbaarheid en wil stigmas bestrijden.

Als Mindtrainer is Iris haar missie mensen in contact te laten komen met hun eigen wijsheid. Ze gelooft dat innerlijke vrede en balans leidt tot begrip, compassie en vrede tussen anderen mensen in relaties, werk, samenleving etc. Middels leren van nieuwe (cognitieve) vaardigheden, reflecteren, acceptatie, maar vooral ook door meer in contact te komen met hart en ziel (en zingeving). Sinds Iris haar mind, food, soul en hormonen in balans heeft, is ze een compleet getransformeerd mens! En die ervaringskennis wilt ze overbrengen aan anderen. Bij Mindtrainers verzorgt ze het Food Mind programma. 

Iris heeft aan Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd. Tijdens deze opleiding raakte zij geïnteresseerd in personal development, meditatie, mindfulness en zingeving. Naast dat het haar zelf zoveel hielp geloofde ze dat dit ook in de hulpverlening veel kon bijdragen aan cliënten hun emotionele en mentale welzijn. Door andere studenten te begeleiden bij het reflecteren op hun levenservaringen heeft Iris ervaring opgedaan om mensen te helpen bij hun herstelproces. Ze heeft gewerkt met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in zowel de psychiatrie als maatschappelijke opvang. Daarnaast is ze verder gaan studeren en heeft de opleidingen Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Acceptance Commitment Therapy (ACT) afgerond. Een paar jaar is ze naar het buitenland gegaan om op een school voor 'peace & conflict resolution' te gaan werken en gaf daar o.a ook mindfulness & yoga trainingen aan studenten. Ze heeft bij bbb health boutique Amsterdam gewerkt als holistic coach (gericht op body, food, mind). Hierna is ze de opleiding hormoonfactor trainer gaan doen om haar kennis over voeding en hormonen te verfijnen. Ze volgt op dit moment aan de Openbare Universiteit de master levenslooppsychologie. Iris heeft tegenwoordig haar eigen praktijk Innerwaze.

innerwaze.nl
Iris Ruff

Mindtrainer Lonneke Bierhoff

Enthousiast, nieuwsgierig, sociaal, verbinder, avontuurlijk, praktisch, altijd op zoek naar de pieken van het leven, hart voor zelfontplooiing en ontwikkeling, gunt iedereen om de beste versie van zichzelf te zijn in dit leven waardoor vrijheid en geluk altijd dichtbij zijn.

Als Mindtrainer gelooft Lonneke heilig dat ieder mens diep van binnen weet wat zijn of haar dromen zijn voor dit leven. Haar passie is om mensen die dromen weer te laten ervaren en hun leven hiernaar in te richten. De regie in het leven weer in eigen hand te nemen (verbinding met jezelf) en vanuit hier keuzes te maken ondanks alle druk en invloeden van buitenaf. Het gevolg: in verbinding met jezelf, waardoor je keuzes kunt maken vanuit je hart. Lonneke is praktisch ingesteld en werkt met praktische tools om het voor jou inzichtelijk te maken. Niet alleen maar praten en denken, maar vooral ‘doen’! Bij mindtrainers kun je bij Lonneke terecht voor balanscoaching en life coaching.

Lonneke heeft in Amsterdam gestudeerd behaalde in 2009 haar bachelor diploma in Social Work. Haar jarenlange werkervaring binnen de jeugdbescherming maakt dat Lonneke expertise heeft in systeem-gespreksvoering en kind-gesprekken. Onderzoeken en analyseren van complexe gezinssituaties met uitlopende problematiek zoals psychiatrie, verslaving, armoede en intergenerationele problematiek. Daarnaast ligt haar expertise op regievoering van kind-veiligheid in samenwerking met gemeente Zaanstad. Als jeugdzorgwerker is zij geregistreerd bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). In 2021 rondde Lonneke een opleiding af als professioneel coach bij de Balansgroep en richtte zij haar coachprakrijk ‘Lonneke Bierhoff Coaching’ op. Naast life coach voor particulieren richt zij zich op preventie van stress- en burn-out klachten bij de jeugdzorg werker.

Lonnekebierhoff.nl

Mindtrainer Michael Hijlkema

Sociaal, creatief, muzikaal, ondernemend, positief, chaotisch en vrolijk.

Mindtrainer Michael gelooft dat gemoedsrust ons enige doel is in het leven. Jezelf ontspannen voelen en lekker gaan. Op het moment dat we teveel met het ego werken of we vaak onrust voelen zijn we niet met ons ultieme doel bezig. Michael's motto: Neem jezelf niet te serieus, we doen allemaal maar wat. Bij Mindtrainers verzorgt hij de mindtrainingen voor organisaties.

Michael Hijlkema is het gezicht achter Hoofdbaas. Hoofdbaas is een offline en online coachpraktijk die aan de hand van verschillende modules mensen helpt. Denk hierbij aan modules zoals: stress, angst en paniekaanvallen, tegenslag, vergeving, eenzaamheid en dankbaarheid  etc. Hij is jaren actief geweest in de sales wereld en hij weet wat het is om 24/7 aan te staan. Het werken met targets en deadlines zorgde ervoor dat hij weinig tijd nam om goed voor zichzelf te zorgen. Hierdoor is hij in 2016 in een burn-out beland. Hij weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe uitzichtloos het leven met een burn-out kan voelen. Omdat mijn therapeuten zelf nooit paniekaanvallen hadden gehad of gedesoriënteerd wakker werden ‘s nachts, voelde ik vaak weinig aansluiting. Dat was zijn drijfveer om na een lang traject zelf een coaching opleiding te volgen en al snel merkte dat hier zijn passie lag. Michael is een ACT-fanaat omdat dit een prachtige manier van trainen en coachen van mensen. Niet het probleem proberen op te lossen, maar juist wat luchtiger naar het probleem leren kijken. Het probleem verzwakken en niet zo serieus nemen. Hierbij speelt pijn en lijden en prachtige rol. Pijn geven we aandacht, maar de lijdensweg die je voor jezelf maakt nemen we niet zo zwaar. 

hoofdbaas.com
Michael Hijlkema

Mindtrainer NICOLE VAN VUGT

Open, toegankelijk, sensitief, bedachtzaam, vrolijk, ondernemend, nieuwsgierig, tikkeltje eigenwijs, controle behoeftig, gevoelig, zorgzaam, verbinder, avontuurlijk, analytisch.

Als Mindtrainer wil Nicole aandacht geven aan het belang van de preventieve hulpverlening. Door mensen te ondersteunen bij de bewustwording van hun eigen gedrag en emoties kunnen mentale, emotionele en fysieke problemen later in het leven mogelijk (deels) voorkomen worden. Bij Mindtrainers verzorgt Nicole loopbaanbegeleiding en mindtrainingen voor organisaties. 

Nicole heeft in Utrecht haar master Orthopedagogiek in 2013 afgerond. Gedurende haar studie heeft ze van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ook in het buitenland ervaringen op te doen. Nicole heeft een passie voor culturele diversiteit en ontwikkelingswerk. De afgelopen zeven jaar heeft Nicole gewerkt als zorgcoördinator bij een organisatie die ambulante begeleiding biedt voor kinderen en jongeren met zeer uiteenlopende psychische problematiek. De afgelopen jaren heeft Nicole ontdekt dat een groot deel van haar interesse ligt bij de ontwikkeling van jonge kinderen, internaliserende problematiek (zoals angst –en stemmingsproblematiek) en het systemisch werken met de gehele omgeving van het kind. In 2015 heeft Nicole bij Mindswitch (Kim Oostendorp) zelf de MBCT-training (Mindfulness Based Cognitive Therapy) gevolgd en is hierna in aanraking gekomen met de Dierenvriendjes methodiek. Marise en Nicole passen deze methodiek toe in hun eigen kindercoachingspraktijk die ze in 2020 opgestart hebben. In de zomer van 2020 heeft Nicole tevens de switch gemaakt naar een nieuwe functie als loopbaancoach, waarin ze jonge zorgprofessionals coacht in onder andere het omgaan met stressvolle situaties en de bewustwording van eigen krachten en uitdagingen. 

kindercoachinggoal.nl
Nicole van Vugt

Mindtrainer Marise Edelijn

Enthousiast, spontaan, gezellig, creatief, betrouwbaar, betrokken, positief, open, vriendelijk en flexibel.

Als Mindtrainer wil Marise mensen helpen aandacht geven aan het beter leren omgaan met stress en de dagelijkse hectiek. Door mensen te leren om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en met meer bewuste aandacht aanwezig te zijn in het moment. Bij Mindtrainers verzorgt Marise mindtrainingen voor organisaties. 

Marise heeft aan de Universiteit Utrecht haar bachelor Pedagogische Wetenschappen in 2012 en haar master Orthopedagogiek in 2013 afgerond. In 2014 heeft zij haar lesbevoegdheid Pedagogiek behaald. De afgelopen jaren heeft Marise gewerkt in zowel het onderwijs als Geestelijke Gezondheid Zorg (GGZ). Haar expertise is GGZ problematiek en het jonge kind. Marise volgt vanaf september 2020 de opleiding tot Infant Mental Health (IMH)-specialist. Als IMH-specialist is Marise gespecialiseerd in de ontwikkeling van de ouder-kindrelaties, de rol van trauma, de ontwikkeling van hechtingsprocessen en (ontwikkeling) psychopathologie bij ouder of kind. Marise is mede-eigenaar van kindercoaching praktijk GOAL. In 2019 heeft Marise bij Mindtrainers (Kim Oostendorp) zelf de MBCT-training (Mindfulness Based Cognitive Therapy) gevolgd. 

kindercoachinggoal.nl
Marise Edelijn

Mindtrainer Janine Mulder

Verbinder, invoelend, sociaal, warm, nieuwsgierig, moeder, open, gevoelig, aanjager. Fan van persoonlijke ontwikkeling en lichaamswerk! 

Mindtrainer Janine gelooft in de kracht van adem- en lichaamswerk. Het is haar wens om mensen door middel van de adem in contact te brengen met hun kern. Om zo authentieke keuzes te durven maken vanuit het hart in plaats vanuit de ratio, uit angst of gestuurd door het verleden of de omgeving. Ja durven zeggen tegen het leven vanuit je ware en volwassen zelf, dat is de missie van Janine. Bij Mindtrainers verzorgt Janine de ademcoaching.

Janine heeft in Amsterdam gestudeerd en in 2009 haar opleiding Bachelor Social Work afgerond. Ze werkt al ruim 12 jaar met jongvolwassenen die vast (dreigen te) lopen in het onderwijs. In haar functie onderzoekt ze waar de jongeren tegenaanlopen en wat er nodig is om weer verder of in beweging te komen. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de ‘jongeren in kwetsbare posities’ (jongeren van het praktijk en speciaal onderwijs), die tussen wal en schip dreigen te raken. Daarnaast is Janine zich meer op coaching gaan richten. Zo heeft ze de opleiding Transactionele Analyse gevolgd in Amsterdam en in Aken (Duitsland). Daar leerde ze over gedrag, de verschillende rollen die iemand kan aannemen en diverse communicatiestijlen om hierin positieve verandering teweeg te brengen. Wat Janine onder meer intrigeerde in Transactionele Analyse is de manier waarop de ouderlijke programmering bij veel mensen is terug te zien in het volwassen leven. In coaching en het werken met jongeren merkte ze op hoe belangrijk het is om (onverwerkte) emoties, meestal uit de kindertijd, te verwerken. Dit plantte een zaadje om zich juist daar meer in te verdiepen. Zo kwam Janine in aanraking met ademwerk, waar de focus ligt op het doorvoelen van wat er in je leeft met behulp van de adem. In het voorjaar van 2021 heeft zij bij Ademwerk de opleiding tot ademcoach afgerond. 

Janine Mulder Ademcoaching
Janine Mulder.nl 

Mindtrainer SIMONE SCHERPENZEEL

Moeder, warm, eerlijk, analytisch, bewust kwetsbaar, nieuwsgierig, open, fan van mindfulness en heeft passie voor zelfbewustwording.

Mindtrainer Simone wil vanuit haar expertise, ervaring en warmte jong en oud laten ervaren hoe zij door stilte, aandacht, bewustwording en vriendelijke aandacht los kunnen komen uit niet-helpende gedragspatronen, om zo meer rust en geluk te vinden. Bij Mindtrainers verzorgt Simone mindtrainingen voor organisaties.

Simone is psycholoog. Na het afronden van haar master klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is zij gaan werken in de specialistische GGZ (de Viersprong), als behandelaar van complexe gezinsproblematiek. Zij heeft ervaring in het geven van zowel individuele behandeling (cognitieve gedragstherapie en mindfulness) aan volwassenen en kinderen als in het geven van gezinstherapie. Zij heeft jarenlang ervaring in begeleiding en opvoeding van kinderen en pedagogisch adviseren van ouders. Simone heeft haar eigen praktijk PSY.moon.

psymoon.com
Simone Scherpenzeel

 • Mindtrainers

Neem contact op