Onze mindtrainers

Onze Mindtrainers

Mindtrainers bestaat uit een verschillende coaches, therapeuten, psychologen, pedagogen en trainers die dezelfde visie hebben.

'We leven in een tijd waar steeds meer mensen druk en klachten ondervinden. De verwachtingen uit de maatschappij nemen toe, daarmee groeit het belang van mentale zelfredzaamheid en zelfsturing ten opzichte van deze omstandigheden. Wij geloven dat als we in balans en gelukkig willen zijn het nodig is de innerlijke wereld met zelfbewustzijn, (vriendelijke) aandacht en ontspanning toe te treden. Wij helpen jou graag coach te worden van jezelf.'

- Mindtrainers -

MINDTRAINER KIM OOSTENDORP

Sociaal bewogen, creatief, enthousiast, analyticus, ondernemend, een dromer, vrolijk, passie voor mensen, interesse in de mind, liefde voor kinderen, interesse in bewustwording, nieuwsgierig naar oorzaak van gedrag en emoties.

Kim heeft in Amsterdam gestudeerd; HRM, pedagogiek, bachelor social work, cognitief gedragstherapie en Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT). Ze heeft acht jaar als behandelaar gewerkt in de kinder-jeugd psychiatrie (de Bascule). Ze heeft ervaring met gedragsstoornissen (ODD-CD), ADHD, angst- en dwang problematiek, eetstoornissen, lichamelijk onverklaarbare klachten en trauma. Ze was tot 2016 mede-eigenaar van Mindswitch (mindfulness trainingen). Ze is founder van Mindtrainers en de dierenvriendjes methode. Ze werkt daarnaast onder naam van bbb psychologie en foodmindbody.nl. Als vrijwilliger was ze betrokken bij 365 Dagen Succesvol.

Met Mindtrainers staat zij voor preventieve gezondheid bevordering. Kim wilt dat er in het dagelijks leven meer  vriendelijke aandacht wordt besteed aan onze psychische kant zonder dit te vrezen. Zij gelooft dat een gezond, gelukkig, uitdagend en gebalanceerd leven start bij aandacht geven aan onze mentale en emotionele ontwikkeling en functioneren. Ze wilt jou daarom inspireren en aanmoedigen zelf de mind te trainen. Ze laat je op een praktische en logische wijze zien hoe je kan werken met alle aspecten van je mind om zo zelf een gezond en gelukkig leven te creëeren.

mindtrainersvoorkinderen.nl
bbbpsychologie.nl
foodmindbody.nl

Kim Oostendorp

MINDTRAINER SIMONE SCHERPENZEEL

Moeder, warm, eerlijk, analytisch, bewust kwetsbaar, nieuwsgierig, open, fan van mindfulness en heeft passie voor zelfbewustwording.

Simone is psycholoog. Na het afronden van haar master klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is zij gaan werken in de specialistische GGZ (de Viersprong), als behandelaar van complexe gezinsproblematiek. Zij heeft ervaring in het geven van zowel individuele behandeling (cognitieve gedragstherapie en mindfulness) aan volwassenen en kinderen als in het geven van gezinstherapie. Zij heeft jarenlang ervaring in begeleiding en opvoeding van kinderen en pedagogisch adviseren van ouders. Naast Mindtrainers werkt zij ook onder naam van PSY.moon en bbb psychologie.

Met mindtrainers wilt zij vanuit haar expertise, ervaring en warmte jong en oud laten ervaren hoe zij door stilte, aandacht, bewustwording en vriendelijke aandacht los kunnen komen uit niet-helpende gedrags- en gezinspatronen, om zo meer rust en geluk te vinden

mindtrainersvoorkinderen.nl
psymoon.com
bbbpsychologie.nl

Simone Scherpenzeel

MINDTRAINER SOPHIE VAN SCHIEVEEN

Positief, creatief, liefdevol, invoelend, dienstbaar, zorgvuldig, avontuurlijk, natuurlijk, open, humor.

Sophie heeft aan de UvA in Amsterdam haar Master Toegepaste Sociale Psychologie gehaald. Daarna werkte zij ruim vier jaar als marktonderzoeker op het gebied van gezondheid voor commerciële en non-profit organisaties. Het leggen van verbanden sprak haar aan maar de behoefte groeide om meer met en voor mensen te werken. Zij stapte over van bureauzijde naar bedrijfszijde om zich als psycholoog en projectmedewerker in te zetten voor organisaties met een direct maatschappelijk belang. De afgelopen tien jaar heeft Sophie zich ontwikkeld op het gebied van mindfulness en bewustwording. Sophie is ervaringsdeskundige op het gebied van (echt)scheiding en kinderen en heeft ook op dat vlak de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd. Momenteel zet zij zich ook vanuit Humanitas in voor ouders en kinderen die na een scheiding omgangsafspraken willen opbouwen/stabiliseren. Ze heeft kennis van opvoeding en communicatie aan kinderen (inclusief haar twee zonen). Sophie is dierenvriendjes gezinstrainer en draagt zorg voor het netwerk van beroepsopvoeders die werken met De dierenvriendjes voor meer verbinding met zichzelf met oog op een goede balans behouden. Naast Mindtrainers verzorgt zij ook individuele behandelingen onder de naam van bbb psychologie.

Sophie gelooft dat je met een gebalanceerde mind veel positiever in het leven staat, weerbaarder en vitaler bent, en klachten kunt verminderen. De wetenschappelijke basis vond zij al eerder tijdens haar HBO-opleiding neurofeedback, waar ze leerde om als mindtrainer hersentraining aan cliënten aan te bieden (middels geavanceerde apparatuur) en zo klachten, bijv. op het gebied van aandacht, over/onderactiviteit, te verminderen. 

mindtrainersvoorkinderen.nl
bbbpsychologie.nl
humanitas.nl

Sophie van Schieveen

MINDTRAINER Nina Schotman

Avontuurlijk, ontdekkend, nieuwsgierig, enthousiast, motiverend, open, zacht, positief, impulsief, intuïtief, rustig en energiek.

Nina studeerde Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en behaalde daar op volgend haar master in Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Een passie voor bewegen, lekkere eten en gezondheid heeft ze sinds kleins af aan gehad. Het plaatje werd compleet toen ze zich na haar studies verdiepte in yoga en mindfulness waarbij de mind en geestelijke gezondheid centraal staan. Goed zorgen voor jezelf, gezond en gelukkig zijn, begint bij aandacht voor de mind dat is waar Nina in gelooft.

Bij Mindtrainers helpt ze iedereen graag in de oneindige ontdekkingsreis naar zichzelf op een open manier waarin dingen niet zwart of wit zijn. Kleine stapjes vooruit door stil te staan, te observeren, (lichamelijke)bewustwording, vriendelijke aandacht en op deze manier niet-helpend gedrag los te laten en te veranderen. 

bbbhealthboutique.nl

Nina Schotman

  • Mindtrainers

Neem contact op